RawkBandMan
Posting Freak
Posts: 1,146
Threads: 35
Joined: Nov 2010
Reputation:
5
|
RE: Anyone need help?
I have another problem.
my extra_english.lang is not working at all.
here it is.
I've come to learn to not fear the living, nor the dead... But the monsters that hide in closets.
|
|
05-09-2011, 05:11 PM |
|
masken94
Junior Member
Posts: 5
Threads: 1
Joined: May 2011
Reputation:
0
|
RE: Anyone need help?
I know how to make a door close itself by trigger it. But how do I make it open itself?
|
|
05-09-2011, 06:41 PM |
|
Kyle
Posting Freak
Posts: 911
Threads: 36
Joined: Sep 2010
Reputation:
7
|
RE: Anyone need help?
@XxRoCkBaNdMaNxX,
When you click on your custom story, does it say for your description, "No description"?
I think I figured it out. It HAS to be named "CustomStoryMain" for the text to pop up in the description.
So in the second line, it should read:
<CATEGORY Name="CustomStoryMain">
(05-09-2011, 06:41 PM)masken94 Wrote: I know how to make a door close itself by trigger it. But how do I make it open itself?
I'm not sure if there are multiple ways to trigger the door closed by itself, but I want to be sure. So can you please show what you are using, for it may be a boolean value (true or false) that needs to be changed.
(This post was last modified: 05-09-2011, 08:24 PM by Kyle.)
|
|
05-09-2011, 08:21 PM |
|
Ge15t
Junior Member
Posts: 48
Threads: 8
Joined: Feb 2011
Reputation:
0
|
RE: Anyone need help?
I was just wondering why when I test my custom story that I start with full oil for my lantern? I dont remember setting it this way at all, and theres nothing in my script that shows otherwise.
|
|
05-09-2011, 10:01 PM |
|
Kyle
Posting Freak
Posts: 911
Threads: 36
Joined: Sep 2010
Reputation:
7
|
RE: Anyone need help?
(05-09-2011, 10:01 PM)Ge15t Wrote: I was just wondering why when I test my custom story that I start with full oil for my lantern? I dont remember setting it this way at all, and theres nothing in my script that shows otherwise.
It's automatic; you need to set it manually.
Use this:
SetPlayerLampOil(float afOil); <-- Script line.
SetPlayerLampOil(0); <-- Sets player's lantern oil to 0.
|
|
05-09-2011, 10:12 PM |
|
Ge15t
Junior Member
Posts: 48
Threads: 8
Joined: Feb 2011
Reputation:
0
|
RE: Anyone need help?
Hey kyle, I wanted to know how to do particle effects like wind swirling. I already have the sound effect, the candles blowing out and the door slamming shut but I need the particle effect to make it look good first. Any tips?
|
|
05-10-2011, 12:08 AM |
|
Kyle
Posting Freak
Posts: 911
Threads: 36
Joined: Sep 2010
Reputation:
7
|
RE: Anyone need help?
It is best to create a script area where you want the particle system to take place. You don't need to really strech the script area because it could then be confusing to find where it will take place at. Lets call the script area "ScriptArea_1". In the particles folder that branches off of the main Amnesia folder, it will have all the particle effects that can be used (unless you somehow manage to add one :p). Right now I am going to go into Amnesia's script files and find the particle system that is created when the door blasts open and the wind comes out that was used in the game.
PlaySoundAtEntity("gust_door", "general_wind_whirl.snt", "door_gust", 1.0 / 3, false);
CreateParticleSystemAtEntity("gust", "ps_dust_push", "AreaDust_4", false);
I got these 2 from the game when it used it. They put the area, "AreaDust_4", behind the door that swings open, just to let you know.
So in this case, this would be used:
CreateParticleSystemAtEntity("", "ps_dust_push", "ScriptArea_1", false);
Also use this to preload the particle system:
PreloadParticleSystem("ps_dust_push");
|
|
05-10-2011, 12:30 AM |
|
Ge15t
Junior Member
Posts: 48
Threads: 8
Joined: Feb 2011
Reputation:
0
|
RE: Anyone need help?
The particle effect doesnt seem to play: void CollideRoomTwo(string &in asParent, string &in asChild, int alState)
{
SetSwingDoorClosed("mansion_1", true, true);
PlaySoundAtEntity("", "general_wind_whirl.snt", "mansion_1", 0, false);
PlaySoundAtEntity("", "react_scare.snt", "Player", 0, false);
PlaySoundAtEntity("", "scare_slam_door.snt", "mansion_1", 0, false);
CreateParticleSystemAtEntity("", "ps_dust_push", "WindArea_1", false);
and was i supposed to put the preload in the void OnStart part?
|
|
05-10-2011, 01:18 AM |
|
Kyle
Posting Freak
Posts: 911
Threads: 36
Joined: Sep 2010
Reputation:
7
|
RE: Anyone need help?
to be honest, I don't have that much experience with particle systems. The preload particle system should go in the void OnStart() so it can be loaded already for use in a function.
|
|
05-10-2011, 01:26 AM |
|
cook
Member
Posts: 103
Threads: 6
Joined: Apr 2011
Reputation:
0
|
RE: Anyone need help?
On using the AddEnemyPatrolNode("servant_brute_2", "PathNodeArea_303", 0.0f, ""); command, it is not generating a path node file in my maps folder, is this normal?
|
|
05-10-2011, 03:19 AM |
|
|