Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Global function works now! No more help necessary!
Statyk Offline
Schrödinger's Mod

Posts: 4,390
Threads: 72
Joined: Sep 2011
Reputation: 241
#1
Global function works now! No more help necessary!

**
THE ISSUE IS FIXED, BUT IF YOU WOULD LIKE TO SEE HOW IT WAS FIXED, IT IS IN MY LAST RESPONSE.
**



So I'm trying a simple little global function, where a player walks into an area in one map, and it opens (removes) a door in another. The games runs, so there are no typo errors, only problem is, the door does not get removed. Yet, when I set the "SetGlobalVarInt" to 1, the door is permanently missing >> I feel so close to getting this working, yet it's not. I feel I need the if function in a separate command function... Could someone help me out here?
_____________________________________________________


global.hps
___________________

void OnGameStart()
{
SetGlobalVarInt("openlivingdoor", 1);

}



map1.hps
___________________

void OnEnter()
{
GetGlobalVarInt("openlivingdoor");
{
if(GetGlobalVarInt("openlivingdoor") == 1)
{
SetEntityActive("mansion_5", false);
}
if(GetGlobalVarInt("openlivingdoor") == 0)
{

}
}
}


map2.hps
_______________


void "hiddenname"_func(string &in asParent, string &in asChild, int alState)
{
AddGlobalVarInt("openlivingdoor", 1);
}

____________________________________________________

I hid the name of the last function because it could contain spoilers. But believe me that it is typed correctly. It is also the working function name for a script area collision with the player.

Some other details:

- The SetGlobalVarInt, when set to "1", the door remains open forever (door is set inactive)
- When it is set to "2", the door is there, but when given the command "AddGlobalVarInt("openlivingdoor", 1);", it does not disappear...
(This post was last modified: 12-23-2011, 10:28 PM by Statyk.)
12-23-2011, 07:04 PM
Find
Unearthlybrutal Offline
Posting Freak

Posts: 775
Threads: 12
Joined: May 2011
Reputation: 26
#2
RE: Global function not working quite right

As far as I know, doors cannot be deactivated

When Life No Longer Exists
Full-conversion mod
12-23-2011, 07:29 PM
Website Find
Statyk Offline
Schrödinger's Mod

Posts: 4,390
Threads: 72
Joined: Sep 2011
Reputation: 241
#3
RE: Global function not working quite right

(12-23-2011, 07:29 PM)Unearthlybrutal Wrote: As far as I know, doors cannot be deactivated
Of course they can. It's a swing door. If the door is disappearing on certain integers but NOT disappearing on others... It can be set inactive.

I also set it inactive in Sciophobia, so that's not the issue.
(This post was last modified: 12-23-2011, 07:33 PM by Statyk.)
12-23-2011, 07:33 PM
Find
Unearthlybrutal Offline
Posting Freak

Posts: 775
Threads: 12
Joined: May 2011
Reputation: 26
#4
RE: Global function not working quite right

(12-23-2011, 07:33 PM)Statyk Wrote:
(12-23-2011, 07:29 PM)Unearthlybrutal Wrote: As far as I know, doors cannot be deactivated
Of course they can. It's a swing door. If the door is disappearing on certain integers but NOT disappearing on others... It can be set inactive.

I also set it inactive in Sciophobia, so that's not the issue.
I've tried a couple of times to set the door active and inactive with scripts and always failed, then I gave up.
I tried it with mansion doors, I don't know if it works with other doors Undecided

When Life No Longer Exists
Full-conversion mod
12-23-2011, 08:20 PM
Website Find
Your Computer Offline
SCAN ME!

Posts: 3,456
Threads: 32
Joined: Jul 2011
Reputation: 235
#5
RE: Global function works now! MUAHAHAHAHAHAHAHAAAAA XD

(12-23-2011, 07:04 PM)Statyk Wrote: - When it is set to "2", the door is there, but when given the command "AddGlobalVarInt("openlivingdoor", 1);", it does not disappear...

According to what little code you posted, at that point openlivingdoor would equal 3. So it is working as should be expected. Or am i not understanding your statement here? If you meant something else, then i would like a bigger traceback from your code; that is, showing a function that is obviously for a collision callback yet not informing us when that callback gets called is a way of leaving us in the dark. Likewise, if that AddGlobalVarInt from the collision callback is within conditional statements.

Edit: A change in title, but no other information about the issue being solved?

Tutorials: From Noob to Pro
(This post was last modified: 12-23-2011, 09:42 PM by Your Computer.)
12-23-2011, 09:41 PM
Website Find
Statyk Offline
Schrödinger's Mod

Posts: 4,390
Threads: 72
Joined: Sep 2011
Reputation: 241
#6
RE: Global function works now! MUAHAHAHAHAHAHAHAAAAA XD

I figured the title basically says it was fixed =\

But no, I changed the "SetGlobalVarInt" to 0 and it works fine. =]
12-23-2011, 10:16 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)