Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MoveObject will only move along X axis
JonnyAnomaly Offline
Member

Posts: 179
Threads: 20
Joined: Nov 2012
Reputation: 14
#1
MoveObject will only move along X axis

I'm able to have a gate slide open upon a button press, but it will only move along the X axis, when it needs to move along the Z axis in the map. I've tried making sure its not colliding with anything, and still it doesn't move even when there is nothing around it. When set to X axis, it works every time.

Is anyone able to help on this?
(This post was last modified: 08-30-2013, 07:43 PM by JonnyAnomaly.)
08-30-2013, 07:42 PM
Find
DeAngelo Offline
Senior Member

Posts: 263
Threads: 26
Joined: Feb 2013
Reputation: 11
#2
RE: MoveObject will only move along X axis

Edit it in the model editor. There should be an option in the variables to choose what axis it goes along.

A Late Night Drink http://www.moddb.com/mods/a-late-night-drink
Check out my LP channel, CatBearGaming, I take all Custom Story requests!
08-30-2013, 08:11 PM
Find
DnALANGE Offline
Banned

Posts: 1,549
Threads: 73
Joined: Jan 2012
#3
RE: MoveObject will only move along X axis

This is an example for you Jonny,
This example is done with castle_portcullis!
OPEN your MODEL EDITOR.
Open up the gate you are using.
go to Settings tab and open up USER DEFINED VARIABLES.
Scroll a little bit down, and you will see MoveAxis.
Use X Y Z, what ever you will need for your story.
Then go to *SaveAs and save it in to your custom story under entities.
---
*DONT JUST SAVE OR YOU WILL OVERWRITE THE ORIGINAL AMNESIA SETTINGS!!!
---
I hope this helps you with your problem.
(This post was last modified: 08-30-2013, 09:00 PM by DnALANGE.)
08-30-2013, 08:57 PM
Find
JonnyAnomaly Offline
Member

Posts: 179
Threads: 20
Joined: Nov 2012
Reputation: 14
#4
RE: MoveObject will only move along X axis

Thanks guys, but I have already tried changing the axis in the editor. It only seems to work at all when the axis is set to X. I'll take a look at the castle portcullis and see if there is anything I've missed.
08-30-2013, 10:16 PM
Find
JonnyAnomaly Offline
Member

Posts: 179
Threads: 20
Joined: Nov 2012
Reputation: 14
#5
RE: MoveObject will only move along X axis

I've copied the exact settings from the portcullis and it still only moves along the X axis.
08-31-2013, 02:56 PM
Find
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#6
RE: MoveObject will only move along X axis

User Defined Variables --> Set as MoveObject --> Change MoveAxis as Z --> ??? --> PROFIT

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
08-31-2013, 03:10 PM
Find
JonnyAnomaly Offline
Member

Posts: 179
Threads: 20
Joined: Nov 2012
Reputation: 14
#7
RE: MoveObject will only move along X axis

Any other setting than X will not move the object at all
08-31-2013, 03:51 PM
Find
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#8
RE: MoveObject will only move along X axis

(08-31-2013, 03:51 PM)JonnyAnomaly Wrote: Any other setting than X will not move the object at all

Maybe it's because of the Joints? Maybe the joints will only react to the X axis or something.

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
08-31-2013, 03:53 PM
Find
Rapture Offline
Posting Freak

Posts: 1,078
Threads: 79
Joined: May 2011
Reputation: 30
#9
RE: MoveObject will only move along X axis

Can you show a screenshot of the model + User Defined Variables.
08-31-2013, 05:11 PM
Find
JonnyAnomaly Offline
Member

Posts: 179
Threads: 20
Joined: Nov 2012
Reputation: 14
#10
RE: MoveObject will only move along X axis

Sure, here you go


Attached Files
.jpg   gate.jpg (Size: 377.03 KB / Downloads: 50)
08-31-2013, 07:43 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)