Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thalers and Treasure Chests
TotalFragout Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 2
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
#1
Question  Thalers and Treasure Chests

I was just wondering how many Thalers (money) i need to open a Treasure Chest and how i can change that in a Custom Story.
06-06-2013, 01:34 PM
Find
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#2
RE: Thalers and Treasure Chests

You can adjust how many Thalers you need to open a chest. You can do so, but there will be no menu to say that will you open this or not.

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
06-06-2013, 02:18 PM
Find
TotalFragout Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 2
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
#3
RE: Thalers and Treasure Chests

Where do i change it? Do i need to add a code or something? And how do i see how many Thalers i got in game?
(This post was last modified: 06-06-2013, 02:29 PM by TotalFragout.)
06-06-2013, 02:27 PM
Find
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#4
RE: Thalers and Treasure Chests

(06-06-2013, 02:27 PM)TotalFragout Wrote: Where do i change it? Do i need to add a code or something? And how do i see how many Thalers i got in game?

You need to add some scripting. And no, you can't see how many Thalers you have. You need to set the value it self.

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
06-06-2013, 02:42 PM
Find
TotalFragout Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 2
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
#5
RE: Thalers and Treasure Chests

Can you please send me a code? I can rep+ you for the help.
06-06-2013, 03:36 PM
Find
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#6
RE: Thalers and Treasure Chests

MEMO
Small is 1
Medium is 5
Large is 10

Let's just say you need two thalers to open a chest. That means Small X 2 because 10 X 2 is 20.
void OnStart()
{
SetLocalVarInt("ThalerCount", 0); //The LocalVarInt that tracks count of the amount of Thalers you have. Make it Global if you want it across maps.
SetEntityCallbackFunc("coin_medium", "ThalerAdd"); //3 types. Small, Medium, and Large. Make sure they match in the Level Editor and put them in quote ("") in the script. And use _ instead of space.
SetEntityPlayerInteractCallback("Treasure_Chest", "ThalerCheck", false);
}

void ThalerAdd(string &in asEntity, string &in type)
{
AddLocalVarInt("ThalerCount", 1); //Adds thaler count to 1
}

void ThalerCheck(string &in asEntity)
{
if(GetLocalVarInt("ThalerCount") == 2) //2 because the scenario wants it to be two.
{
SetSwingDoorLocked("Treasure_Chest", false, true);
}

else if
{
SetMessage("MessageCategory", "MessageEntry", 0); //You need someone else to explain this part. I can't do it.
}
}

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
06-06-2013, 04:03 PM
Find
TotalFragout Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 2
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
#7
RE: Thalers and Treasure Chests

Thanks man. Rep+ for you.

But there's only 1 error that says "Unexpected end of file"
Below is my ending of the hps file

void ThalerAdd(string &in asEntity, string &in type)
{
if(GetLocalVarInt("ThalerCount") == 2)
{
SetSwingDoorLocked("Treasure_Chest", false, true);
}
06-06-2013, 05:15 PM
Find
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#8
RE: Thalers and Treasure Chests

Add another } below the existing one. That should do the trick.

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
06-06-2013, 05:55 PM
Find
VeNoMzTeamHysterical Offline
Member

Posts: 240
Threads: 36
Joined: Dec 2012
Reputation: 3
#9
RE: Thalers and Treasure Chests

(06-06-2013, 05:15 PM)TotalFragout Wrote: Thanks man. Rep+ for you.

But there's only 1 error that says "Unexpected end of file"
Below is my ending of the hps file

void ThalerAdd(string &in asEntity, string &in type)
{
if(GetLocalVarInt("ThalerCount") == 2)
{
SetSwingDoorLocked("Treasure_Chest", false, true);
}

If you wonder why because the first {.
void ThalerAdd(string &in asEntity, string &in type)
{ // first one does not have anything to close it }
if(GetLocalVarInt("ThalerCount") == 2)
{
SetSwingDoorLocked("Treasure_Chest", false, true);
} // And this one belongs to GetLocalVarInt
} // Closes the the bracket on the top.

Hope this explains it a bit to you.

http://www.frictionalgames.com/forum/thread-21719.html
Evil Awaking Work In Progress!
Hours Spend 472.
06-07-2013, 02:30 PM
Website Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)