Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...
Axx83 Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
#1
Solved: 6 Years, 9 Months ago Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

Hello, I bought and played Overture and BlackPlague on my old pc, a desktop with nvidia card running Ubuntu. Everything went fine.
But now I'd love to buy and play Requiem for my laptop...unfortunately it doesn't seem to be working, here's what I did:

I install the demo on my Thinkpad X60s with ubuntu and run it, the game starts and let me choose config. I put everything to minimum/off and select new game.
If I choose the tutorial it starts and let me pass it, if I complete it or if I skip it the screen says loading then it goes off and nothing happens, black screen forever unless I kill the application.

My card is: Mobile 950GM Express Integrated Graphics Controller

thanks
11-22-2008, 04:31 PM
Find
Yuhaney Offline
Hello Friends!

Posts: 3,466
Threads: 100
Joined: Mar 2007
Reputation: 64
#2
Solved: 6 Years, 9 Months ago RE: Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

Demo of Requiem? Where did you find that?

I cannot find it from the homepage? :o

11-22-2008, 08:11 PM
Website Find
Axx83 Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
#3
Solved: 6 Years, 9 Months ago RE: Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

Scraper Wrote:Demo of Requiem? Where did you find that?

I cannot find it from the homepage? :o

Demo of black plague of course, the games are just the same, requiem is only an expansion.

Now that I think of it I haven't tried overture demo, I'll let you all know about it.
11-23-2008, 03:26 PM
Find
Yuhaney Offline
Hello Friends!

Posts: 3,466
Threads: 100
Joined: Mar 2007
Reputation: 64
#4
Solved: 6 Years, 9 Months ago RE: Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

Ah, sorry. I understood that you installed demo of Requiem, 'cause you said that you bought Overture and Black Plague.

11-23-2008, 03:37 PM
Website Find
ced117 Offline
Member

Posts: 115
Threads: 1
Joined: Apr 2007
Reputation: 0
#5
Solved: 6 Years, 9 Months ago Wink  RE: Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

http://frictionalgames.com/forum/showthr...6#pid12776 Wink
11-23-2008, 03:55 PM
Website Find
Axx83 Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
#6
Solved: 6 Years, 9 Months ago RE: Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

ced117 Wrote:http://frictionalgames.com/forum/showthr...6#pid12776 Wink

that is BAD news...
It should work in my opinion, penumbra has a light engine that can be further set to minimum requirements, intel card have that kind of power I think.
11-23-2008, 04:36 PM
Find
Axx83 Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
#7
Solved: 6 Years, 9 Months ago RE: Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

It doesn't work on an intel X1300 powered pc either...I've tried it yesterday and it presents the same identical problem. I'm starting to think that it's the driver.
11-25-2008, 09:59 AM
Find
ced117 Offline
Member

Posts: 115
Threads: 1
Joined: Apr 2007
Reputation: 0
#8
Solved: 6 Years, 9 Months ago Sad  RE: Screen doesn't load with Intel graphic cards on laptop...

Axx83 Wrote:It doesn't work on an intel X1300 powered pc either...I've tried it yesterday and it presents the same identical problem. I'm starting to think that it's the driver.
Yep, i'm sure there's something wrong with the driver... Sad
11-25-2008, 09:07 PM
Website Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)