Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Material Editor Problem
physcostealth Offline
Junior Member

Posts: 25
Threads: 12
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
#3
RE: Material Editor Problem

(03-13-2014, 08:27 AM)Mudbill Wrote: It might just be the preview being messed up. This has happened to me many times. The file turns out fine, it just looks really strange in the thumbnail sometimes. I have one where the alpha channel illuminates a pale yellow version of the Finder icon (Mac) behind the actual texture. Otherwise it still works just fine.

I do recommend using .dds files instead though. Especially instead of .png files. You can export such files with Photoshop if you get the Nvidia plugin (Windows only).

I have a mac. Is there a version I can download for Photoshop that's compatible with my computer or is there another software that converts to .dds?

I have no way to export the texture files as .dds. I converted the texture instead to a targa format, reloaded the texture in maya, re-exported it and such. But now when I open it in the model viewer, I get the same pink and green bars at the bottom of the texture like I got in the model editor (shown in the image attached). This didn't happen for the png texture.

Also, in the model editor the file is very small. Now I know you said to export it twice and it worked. For me, sometimes it works and sometimes it doesn't. This time, exporting twice isn't helping.

I also resized the image texture in photoshop to conform with the game's standards (I did 2024x2024). This still doesn't help.


Attached Files
.png   Screen Shot 2014-03-13 at 12.52.46 AM.png (Size: 180.11 KB / Downloads: 90)
(This post was last modified: 03-13-2014, 10:01 PM by physcostealth.)
03-13-2014, 09:19 PM
Find


Messages In This Thread
Material Editor Problem - by physcostealth - 03-13-2014, 07:58 AM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 03-13-2014, 08:27 AM
RE: Material Editor Problem - by physcostealth - 03-13-2014, 09:19 PM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 03-13-2014, 10:08 PM
RE: Material Editor Problem - by Traggey - 03-14-2014, 08:43 AM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 03-14-2014, 01:57 PM
RE: Material Editor Problem - by physcostealth - 03-15-2014, 05:21 AM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 03-15-2014, 01:47 PM
RE: Material Editor Problem - by physcostealth - 03-30-2014, 06:22 PM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 03-30-2014, 07:21 PM
RE: Material Editor Problem - by physcostealth - 03-30-2014, 08:04 PM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 03-30-2014, 10:31 PM
RE: Material Editor Problem - by physcostealth - 03-30-2014, 11:47 PM
RE: Material Editor Problem - by 7heDubz - 03-30-2014, 11:51 PM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 03-31-2014, 12:14 AM
RE: Material Editor Problem - by physcostealth - 04-01-2014, 05:06 AM
RE: Material Editor Problem - by Mudbill - 04-01-2014, 09:13 AM



Users browsing this thread: 1 Guest(s)