Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Music not playing?
ElectricRed Offline
Member

Posts: 106
Threads: 13
Joined: Jun 2012
Reputation: 5
#1
Music not playing?

For the past hour or so now I've been trying to get this music to work. For some reason it won't play and I have no idea why. When I use a different ogg instead of the current one, it works fine so I don't think there's a problem with the script. Here it is just in case:

void OnEnter()
{
PlayMusic("Outside.ogg", true, 0.8, 1, 1, true);
}

Attached is a picture of the 3 ogg files I'm using. "IntroMusic" works fine, but "Outside" and "Carriage" don't. Is there something that could cause this?


.png   Capture.PNG (Size: 7.98 KB / Downloads: 139)

Thanks,
- ElectricRed
06-23-2012, 08:21 PM
Find
MaZiCUT Offline
Senior Member

Posts: 536
Threads: 31
Joined: Jun 2012
Reputation: 17
#2
RE: Music not playing?

void Onstart()
{
PlayMusic("Outsid",true,1,0,0,false);
}

Hi.
(This post was last modified: 06-23-2012, 08:22 PM by MaZiCUT.)
06-23-2012, 08:22 PM
Website Find
ElectricRed Offline
Member

Posts: 106
Threads: 13
Joined: Jun 2012
Reputation: 5
#3
RE: Music not playing?

Nope, still not working. (Yes, I fixed the "Outsid" spelling error. Tongue) Thanks for the response though.
06-23-2012, 08:28 PM
Find
Cruzore Offline
Senior Member

Posts: 301
Threads: 2
Joined: Jun 2012
Reputation: 37
#4
RE: Music not playing?

Make sure the file is in the sounds folder of your custom story.
Other than that, nothing's wrong.
06-23-2012, 08:34 PM
Find
MaZiCUT Offline
Senior Member

Posts: 536
Threads: 31
Joined: Jun 2012
Reputation: 17
#5
RE: Music not playing?

In your custom story folder create a folder called Sounds , in it you put all your custom sounds.

Hi.
06-23-2012, 08:45 PM
Website Find
ElectricRed Offline
Member

Posts: 106
Threads: 13
Joined: Jun 2012
Reputation: 5
#6
RE: Music not playing?

I originally had the files in a folder called "music." I made the Sounds folder and it worked for some reason. What I find confusing is that when they were in the music folder, one of them DID work.

Anyways, thanks for the help! Big Grin
06-23-2012, 09:16 PM
Find
Cruzore Offline
Senior Member

Posts: 301
Threads: 2
Joined: Jun 2012
Reputation: 37
#7
RE: Music not playing?

Wait a second, .ogg files are inside the "music" folder, and .snt files are inside the "sounds" folder.
06-23-2012, 09:23 PM
Find
ElectricRed Offline
Member

Posts: 106
Threads: 13
Joined: Jun 2012
Reputation: 5
#8
RE: Music not playing?

(06-23-2012, 09:23 PM)FastHunteR Wrote: Wait a second, .ogg files are inside the "music" folder, and .snt files are inside the "sounds" folder.
That's not how I have them set up, and they're working fine. >.<
06-24-2012, 02:00 AM
Find
Damascus Offline
Senior Member

Posts: 646
Threads: 118
Joined: Mar 2012
Reputation: 29
#9
RE: Music not playing?

They don't have to be in certain folders, but it is easier to organize that way.

06-25-2012, 08:16 AM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)