Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Editing the grunt
FlawlessHappiness Offline
Posting Freak

Posts: 3,980
Threads: 145
Joined: Mar 2012
Reputation: 171
#11
RE: Editing the grunt

Define ".png with alpha"
Smile

I'm not sure what I'm doing Wink

I've tried setting the alpha to 0 but with no luck.

Trying is the first step to success.
(This post was last modified: 09-16-2013, 06:54 PM by FlawlessHappiness.)
09-16-2013, 06:42 PM
Find
Rapture Offline
Posting Freak

Posts: 1,078
Threads: 79
Joined: May 2011
Reputation: 30
#12
RE: Editing the grunt

Can't you just make a blank (Blank = Transparent) ".dds" file and just assign that to the grunt to make it invisible? (Something small like 32x32 to make the file size smaller)

You would have to first copy the "servant_grunt_hair.mat" because it's properly set up to take Alphas.
So copy it out and paste it over the (New Folder with the Invisible grunt) "servant_grunt.dds".

//***********************************
<Material>
<Main BlendMode="Add" DepthTest="true" PhysicsMaterial="Default" Type="soliddiffuse" UseAlpha="false" />
<TextureUnits>
<Diffuse AnimFrameTime="0" AnimMode="None" Compress="true" File="E:/lux/redist/entities/enemy/servant_grunt/servant_grunt_hair.dds" MipMaps="true" Type="2D" Wrap="Repeat" />
<NMap AnimFrameTime="0" AnimMode="None" Compress="true" File="E:/lux/redist/entities/enemy/servant_grunt/servant_grunt_hair_nrm.dds" MipMaps="true" Type="2D" Wrap="Repeat" />
<Alpha AnimFrameTime="0" AnimMode="None" Compress="false" File="E:/lux/redist/entities/enemy/servant_grunt/servant_grunt_hair.dds" MipMaps="true" Type="2D" Wrap="Repeat" />
<Specular AnimFrameTime="0" AnimMode="None" Compress="true" File="E:/lux/redist/entities/enemy/servant_grunt/servant_grunt_hair_spec.dds" MipMaps="true" Type="2D" Wrap="Repeat" />
</TextureUnits>
<SpecificVariables>
<Var Name="HeightMapScale" Value="0.05000000074505806" />
<Var Name="HeightMapBias" Value="0" />
<Var Name="FrenselBias" Value="0.20000000298023224" />
<Var Name="FrenselPow" Value="8" />
<Var Name="AlphaDissolveFilter" Value="false" />
</SpecificVariables>
</Material>
//***********************************

Simple change above the "E:/lux/redist/entities/enemy/servant_grunt/servant_grunt_hair_nrm.dds" & "E:/lux/redist/entities/enemy/servant_grunt/servant_grunt_hair.dds" to the blank, transparent, .dds file you have saved.

Their would be no point in including the "<NMap AnimFrameTime="0" AnimMode="None" Compress="true" File="E:/lux/redist/entities/enemy/servant_grunt/servant_grunt_hair_nrm.dds" MipMaps="true" Type="2D" Wrap="Repeat" />"
(This post was last modified: 09-16-2013, 06:58 PM by Rapture.)
09-16-2013, 06:55 PM
Find
FlawlessHappiness Offline
Posting Freak

Posts: 3,980
Threads: 145
Joined: Mar 2012
Reputation: 171
#13
RE: Editing the grunt

Yea!
Thanks, that's what I'm trying to do... Problem is now, which is probably pretty easy, creating a transparent image.
I know this is a little nooby, but I'm not doing this very often. How is it I'm creating this transparent .png or .dds. I'm having kinda trouble with it. I tried opening the image, deleting it all (Ctrl+A -> Delete). Then bringing up the color palette and turning alpha to 0. Still i get a black image in the material editor...

Trying is the first step to success.
09-16-2013, 07:01 PM
Find
Rapture Offline
Posting Freak

Posts: 1,078
Threads: 79
Joined: May 2011
Reputation: 30
#14
RE: Editing the grunt

Copy the what is bolded above, in the "Material" parameters. You need to use a Diffuse and Alpha for it to work. They have to be the same also.
09-16-2013, 09:52 PM
Find
Daemian Offline
Posting Freak

Posts: 1,129
Threads: 42
Joined: Dec 2012
Reputation: 49
#15
RE: Editing the grunt

Here, use these ones

servant_grunt.dds
servant_grunt.mat
servant_grunt_hair.mat

These make the grunt invisible using alpha.
You may want to open the files to see how i did it.
Rapture's way works too.

(This post was last modified: 09-17-2013, 05:46 AM by Daemian.)
09-17-2013, 05:45 AM
Find
FlawlessHappiness Offline
Posting Freak

Posts: 3,980
Threads: 145
Joined: Mar 2012
Reputation: 171
#16
RE: Editing the grunt

Oh wow, thank you! Both of you! You're awesome Smile

Trying is the first step to success.
09-17-2013, 05:50 AM
Find
The chaser Offline
Posting Freak

Posts: 2,486
Threads: 76
Joined: Jun 2012
Reputation: 113
#17
RE: Editing the grunt

Actually, I had the same idea of Darth Flawlesshair before, but it didn't work... I was almost going to give up, but with your stuff it works! A LOT OF THANKS, Amn, you just helped my mod indirectly!

THE OTHERWORLD (WIP)
[Image: k6vbdhu]

Aculy iz dolan.
09-17-2013, 06:36 AM
Find
FlawlessHappiness Offline
Posting Freak

Posts: 3,980
Threads: 145
Joined: Mar 2012
Reputation: 171
#18
RE: Editing the grunt

Hi!
It all works out great! I've played with particle systems now and connected them to the grunt.. Just one problem is occuring...
When I am killed by the grunt, the grunt disappears, but the particles doesn't, as they are respawning all the time. Is there a way to remove them, on death?

Also, I tried editting the sounds that the grunt plays. Now, when he says anything he both says the normal grunt sounds, and those i added. Why is this happenening? Does anybody know?

Trying is the first step to success.
(This post was last modified: 09-17-2013, 05:41 PM by FlawlessHappiness.)
09-17-2013, 05:01 PM
Find
Silent Darkness Offline
Junior Member

Posts: 37
Threads: 9
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#19
RE: Editing the grunt

If I wanted to do that, i'd take the pathetic cheap way out and just make him ridiculously small in the level editor. So small, as a matter of fact, that you'd be too busy running to look down and see the little dude. xD
09-17-2013, 05:56 PM
Find
Kreekakon Offline
Pick a god and pray!

Posts: 3,063
Threads: 70
Joined: Mar 2012
Reputation: 124
#20
RE: Editing the grunt

(09-17-2013, 05:56 PM)Drakeman1234 Wrote: If I wanted to do that, i'd take the pathetic cheap way out and just make him ridiculously small in the level editor. So small, as a matter of fact, that you'd be too busy running to look down and see the little dude. xD

I don't believe you can scale enemies like you can normal entities in the level editor.

Even if you could doing this runs the massive risk of your player finding out, and laughing their ass off XD

[Image: Tv0YgQb.gif]
Image by BandyGrass
09-17-2013, 06:00 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)