Nathannnnr93
Junior Member
Posts: 21
Threads: 5
Joined: Aug 2011
Reputation:
0
|
Testing the map
How do i test this map i've made? i had a .map and a .hps but i dont know where i should put them to test them and how to do so. Thanks
|
|
08-14-2011, 10:07 PM |
|
Phoroneus
Member
Posts: 141
Threads: 12
Joined: Feb 2011
Reputation:
0
|
RE: Testing the map
Here's the wiki article: http://wiki.frictionalgames.com/hpl2/amn...stom_story
In short, you need to create a folder within the main Amnesia folder called "custom_stories" if one isn't already there. Inside that folder, create another folder with the name of the map. Inside that folder, create yet another folder called "maps". Place your .map and .hps files in "maps". Make sure to give your story a name and description by creating an "extra_english.lang" file and "custom_story_settings.cfg" file with this content:
<Main
Name="<map name>"
Author="<your name>"
MapsFolder="maps/"
StartMap="<your map name>.map"
StartPos="<name of player start area within map>"
/>
Once you've got that, make a "global.hps" file with the following content:
The extra_english, custom_story_settings, and global.hps files should all go in the custom story folder (not the maps folder).
Now when you run the game, select Custom Story and yours should appear.
|
|
08-14-2011, 10:18 PM |
|
Nathannnnr93
Junior Member
Posts: 21
Threads: 5
Joined: Aug 2011
Reputation:
0
|
RE: Testing the map
Thanks a bunch
(This post was last modified: 08-14-2011, 10:35 PM by Nathannnnr93.)
|
|
08-14-2011, 10:22 PM |
|
Phoroneus
Member
Posts: 141
Threads: 12
Joined: Feb 2011
Reputation:
0
|
RE: Testing the map
No problem. Your best bet is to use the wiki article, since that's guaranteed to be more descriptive than my overview. Best to have as much detail as possible for a first attempt. Good luck!
|
|
08-14-2011, 10:28 PM |
|
Nathannnnr93
Junior Member
Posts: 21
Threads: 5
Joined: Aug 2011
Reputation:
0
|
RE: Testing the map
When i walk around all of the walls and floor is juttering, is that normal because the floor is just one big primitive so im not sure whats going on :S Everything looks like theyre juttering.. its strange.
|
|
08-14-2011, 10:36 PM |
|
Your Computer
SCAN ME!
Posts: 3,456
Threads: 32
Joined: Jul 2011
Reputation:
235
|
RE: Testing the map
(08-14-2011, 10:36 PM)Nathannnnr93 Wrote: When i walk around all of the walls and floor is juttering, is that normal because the floor is just one big primitive so im not sure whats going on :S Everything looks like theyre juttering.. its strange.
When you stand still, not moving whatsoever, do they still "jitter"? Either way, it is probably due to having multiple objects at the very same position.
|
|
08-14-2011, 10:45 PM |
|
Phoroneus
Member
Posts: 141
Threads: 12
Joined: Feb 2011
Reputation:
0
|
RE: Testing the map
That sounds like clipping. If you have more than one surface on the same plane, facing the same direction (like if walls overlap the ones next to them) the game can't decide which one to display, so it jumps back and forth. In the level editor, make sure the walls are perfectly flush with one another, or hide the joints using welder objects (which are solid and can be pulled out from the walls a bit.
If you really like the way the walls look, but don't like the clipping, you can modify the position of the walls very slightly so that one of the clipping ones is just a tiny bit behind the other. Do this by selecting the wall you want to move and modifying its position (by something like 0.001) in the boxes on the right. Make sure the position you change is the one normal (perpendicular) to the wall's face. You can also fix it in a similar fashion by scaling the walls slightly (this works especially well on door frames and the like), by a similarly tiny amount.
|
|
08-14-2011, 11:18 PM |
|
Kman
Posting Freak
Posts: 4,187
Threads: 25
Joined: Jul 2011
Reputation:
219
|
RE: Testing the map
um how do you make a global.hps file?
Posting Freak
|
|
08-15-2011, 04:08 AM |
|
Nathannnnr93
Junior Member
Posts: 21
Threads: 5
Joined: Aug 2011
Reputation:
0
|
RE: Testing the map
(08-15-2011, 04:08 AM)kman Wrote: um how do you make a global.hps file?
Make a .txt file but rename .txt to .hps and just name it Global. Before you save it as that, add what you need to add inside it.
(08-14-2011, 11:18 PM)Phoroneus Wrote: That sounds like clipping. If you have more than one surface on the same plane, facing the same direction (like if walls overlap the ones next to them) the game can't decide which one to display, so it jumps back and forth. In the level editor, make sure the walls are perfectly flush with one another, or hide the joints using welder objects (which are solid and can be pulled out from the walls a bit.
If you really like the way the walls look, but don't like the clipping, you can modify the position of the walls very slightly so that one of the clipping ones is just a tiny bit behind the other. Do this by selecting the wall you want to move and modifying its position (by something like 0.001) in the boxes on the right. Make sure the position you change is the one normal (perpendicular) to the wall's face. You can also fix it in a similar fashion by scaling the walls slightly (this works especially well on door frames and the like), by a similarly tiny amount.
No its not that :/ everything jutters, i think its the screen more than anything. No object is overlapping i deleted all the walls and started again but still the same.. Im coming to the conclusion that its just normal and i'll have to live with it
(This post was last modified: 08-15-2011, 08:38 AM by Nathannnnr93.)
|
|
08-15-2011, 08:36 AM |
|
Phoroneus
Member
Posts: 141
Threads: 12
Joined: Feb 2011
Reputation:
0
|
RE: Testing the map
(08-15-2011, 08:36 AM)Nathannnnr93 Wrote: (08-15-2011, 04:08 AM)kman Wrote: um how do you make a global.hps file?
Make a .txt file but rename .txt to .hps and just name it Global. Before you save it as that, add what you need to add inside it.
(08-14-2011, 11:18 PM)Phoroneus Wrote: That sounds like clipping. If you have more than one surface on the same plane, facing the same direction (like if walls overlap the ones next to them) the game can't decide which one to display, so it jumps back and forth. In the level editor, make sure the walls are perfectly flush with one another, or hide the joints using welder objects (which are solid and can be pulled out from the walls a bit.
If you really like the way the walls look, but don't like the clipping, you can modify the position of the walls very slightly so that one of the clipping ones is just a tiny bit behind the other. Do this by selecting the wall you want to move and modifying its position (by something like 0.001) in the boxes on the right. Make sure the position you change is the one normal (perpendicular) to the wall's face. You can also fix it in a similar fashion by scaling the walls slightly (this works especially well on door frames and the like), by a similarly tiny amount.
No its not that :/ everything jutters, i think its the screen more than anything. No object is overlapping i deleted all the walls and started again but still the same.. Im coming to the conclusion that its just normal and i'll have to live with it
Does it jitter when you're playing the regular game? Might be a horizontal sync issue. It's not an insanity effect, is it? You're standing in a lit area, I hope. That'd be kind of an embarrassing explanation.
|
|
08-16-2011, 03:00 AM |
|
|