Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Launching game doesn't work Ubuntu 10.04 ALSA
pepsifx357 Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 2
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
#1
Solved: 8 Years, 4 Months, 4 Weeks ago Launching game doesn't work Ubuntu 10.04 ALSA

I've tried and tried and I can't get this thing to work. I use ALSA for sound. I got it to go into the game when I removed everything ALSA and installed everything Pulse Audio, but there was still no sound.

I even tried reinstalling, and deleting the Amnesia folder.

Here's the stuff:

ben@DAW:~/Amnesia$ ./Launcher.bin
Pre-Sort
quadro fx
geforce fx
geforce gt
geforce gts
geforce gt2s
geforce gtx
geforce xpress
geforce
mobile intel(r) series express chipset family
graphics media accelerator
intel(r) hd graphics
radeon
radeon hd
amd
mesa
Post-Sort
mobile intel(r) series express chipset family
graphics media accelerator
intel(r) hd graphics
quadro fx
geforce fx
geforce gt
geforce gts
geforce gt2s
geforce gtx
geforce xpress
radeon hd
geforce
radeon
amd
mesa
AL lib: alsa.c:743: set params failed: Device or resource busy
Segmentation fault

ben@DAW:~/Amnesia$ ./Amnesia.bin
AL lib: alsa.c:743: set params failed: Device or resource busy
Segmentation fault

HPL.log

-------- THE HPL ENGINE LOG ------------
Engine build ID 20110509123701

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating gui module
Creating generate module
Creating haptic module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating loader handlers
Creating resource managers
Adding loaders to handlers
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

Initializing Sound Module
--------------------------------------------------------
Initializing OpenAL
  Available OpenAL devices:
   0. ALSA Software on default(OpenAL default)
   1. ALSA Software on HDSPM MADI [RME HDSPM MADI] (hw:0,0)
  Trying to open device 'ALSA Software on default'...

Launcher.log

Version 1.20 - s6FC25FC6-539
-------- THE HPL ENGINE LOG ------------
Engine build ID 20110509123701

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating gui module
Creating generate module
Creating haptic module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating loader handlers
Creating resource managers
Adding loaders to handlers
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
Init lowlevel graphics: 1024x768 bpp:32 fs:1 ms:0 gpufmt:2 cap:'Amnesia - The Dark Descent - Loading...' pos:(-1x-1)
Setting video mode: 1024 x 768 - 32 bpp
Init Glew...OK
Setting up OpenGL
  Vendor: NVIDIA Corporation
  Renderer: GeForce 8800 GTS/PCI/SSE2/3DNOW!
  Version: 3.3.0 NVIDIA 270.41.19
  Max texture image units: 32
  Max texture coord units: 8
  Max user clip planes: 8
  Two sided stencil: 1
  Vertex Buffer Object: 1
  Anisotropic filtering: 1
  Max Anisotropic degree: 16
  Multisampling: 1
  Texture compression: 1
  Texture compression S3TC: 1
  Auto generate MipMaps: 1
  Render to texture: 1
  Max draw buffers: 8
  Max color render targets: 8
  Packed depth-stencil: 1
  Texture float: 1
  GLSL Version: 3.30 NVIDIA via Cg compiler
  ShaderModel 2: 1
  ShaderModel 3: 1
  ShaderModel 4: 1
  OGL ATIFragmentShader: 0
Setting up G-Bugger: type: 0 texturenum: 3
Adding engine materials
Initializing DevIL
  Vendor String: Abysmal Software
  Version String: Developer's Image Library (DevIL) 1.6.8pre Aug  3 2010
  Version Number: 168
Adding engine post effects
--------------------------------------------------------

Initializing Sound Module
--------------------------------------------------------
Initializing OpenAL
  Available OpenAL devices:
   0. ALSA Software on default(OpenAL default)
   1. ALSA Software on HDSPM MADI [RME HDSPM MADI] (hw:0,0)
  Trying to open device 'ALSA Software on default'...
06-06-2011, 03:45 AM
Find
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,368
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
#2
Solved: 8 Years, 4 Months, 4 Weeks ago RE: Launching game doesn't work Ubuntu 10.04 ALSA

This is at the wrong section, you should have posted here:

http://www.frictionalgames.com/forum/forum-25.html

I can't help you though as I have no knowledge on Linux & Mac, Windows only...
06-06-2011, 08:26 AM
Find
pepsifx357 Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 2
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
#3
Solved: 8 Years, 4 Months, 4 Weeks ago RE: Launching game doesn't work Ubuntu 10.04 ALSA

(06-06-2011, 08:26 AM)plutomaniac Wrote: This is at the wrong section, you should have posted here:

http://www.frictionalgames.com/forum/forum-25.html

I can't help you though as I have no knowledge on Linux & Mac, Windows only...

Oh, my bad. I was wonering why there was little linux support.

I'll post on the linux side.
06-06-2011, 03:56 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)