Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Penumbra wont work
xXxPinguxXx Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
#1
Solved: 8 Years, 4 Months, 3 Weeks ago Penumbra wont work

Hi guys I have Penumbra Black plague and overture and Amnesia and all of them dont work

I have:

Intel ® 82865g graphics controller with extreme graphics 2 2.80 GHZ and HP Compaq computer

I can Run the tutorial on penumbra smoothly on low settings then it just crashes when I get to the part were you have to sneak. The intro runs fine then just has a black screen any1 know how to fix

01-05-2012, 09:27 PM
Find
Statyk Offline
Schrödinger's Mod

Posts: 4,390
Threads: 72
Joined: Sep 2011
Reputation: 241
#2
Solved: 8 Years, 4 Months, 3 Weeks ago RE: Penumbra wont work

Again, I'm not the best with computer specs yet (still getting the hang of it), but it sounds to me that you either have a weak graphics card or low amount of VRAM. Perhaps upgrade?
(This post was last modified: 01-07-2012, 08:01 AM by Statyk.)
01-07-2012, 08:00 AM
Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,093
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#3
Solved: 8 Years, 4 Months, 3 Weeks ago RE: Penumbra wont work

Your computer is unfortunately below requirements to successfully run any of the games.
01-08-2012, 11:59 AM
Website Find
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,368
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
#4
Solved: 8 Years, 4 Months, 3 Weeks ago RE: Penumbra wont work

I just upgraded an old Compaq PC I had as well with a very nice graphics card for a friend. So, if you want tell me what exact model do you have to check what gpus are supported for an upgrade. Even the cheapest ones can run these games.
01-08-2012, 12:47 PM
Find
xXxPinguxXx Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
#5
Solved: 8 Years, 4 Months, 3 Weeks ago RE: Penumbra wont work

(01-08-2012, 12:47 PM)plutomaniac Wrote: I just upgraded an old Compaq PC I had as well with a very nice graphics card for a friend. So, if you want tell me what exact model do you have to check what gpus are supported for an upgrade. Even the cheapest ones can run these games.
Hp compaq d530 sff
01-22-2012, 01:38 PM
Find
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,368
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
#6
Solved: 8 Years, 4 Months, 3 Weeks ago RE: Penumbra wont work

I have the D510 CMT which is a little bit older but pretty much the same thing. You can only install a low profile AGP 8X card in this computer. This is the best that I found in newegg and it supports OpenGL 3.1:

http://www.newegg.com/Product/Product.as...6814161318

Warning: A 300W power supply is required
(This post was last modified: 01-22-2012, 06:25 PM by plutomaniac.)
01-22-2012, 06:12 PM
Find
xXxPinguxXx Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
#7
Solved: 8 Years, 4 Months, 3 Weeks ago RE: Penumbra wont work

(01-22-2012, 06:12 PM)plutomaniac Wrote: I have the D510 CMT which is a little bit older but pretty much the same thing. You can only install a low profile AGP 8X card in this computer. This is the best that I found in newegg and it supports OpenGL 3.1:

http://www.newegg.com/Product/Product.as...6814161318

Warning: A 300W power supply is required
And if I get this Penumbra will work THANKYOU
01-22-2012, 09:16 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)