Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Unplayable
str1990 Offline
Junior Member

Posts: 35
Threads: 4
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
#1
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago Unplayable

I can't play it anymore... I got to the room where you get chased by 2 zombies and you have to get a strange green thing from a big glass container. I have no ida how i managed to get there with this framerate that i started getting. Now it is just like i am looking at screenshots that are changing every 2 seconds. I can't do anything. I restarted, closed everything (including Explorer) and tried it but it was the same Sad. I didn't have problems with Overture, the demo of Black Plague and the begining of the full game. I have a good computer with 1GB RAM, 256Mb and 3gHZ processor. I play Quake4 without any problems but i can't play Penumbra: Black Plague Sad.
Please help me.

Edit: I also tried turning everything (graphics mostly) to minimum.
(This post was last modified: 02-14-2008, 05:22 PM by Mr.TwisT.)
02-14-2008, 05:21 PM
Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,093
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#2
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

Have you tried rebooting(or was that what you meant by restarting?) the computer?
(This post was last modified: 02-14-2008, 05:26 PM by jens.)
02-14-2008, 05:26 PM
Website Find
str1990 Offline
Junior Member

Posts: 35
Threads: 4
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
#3
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

yes
it didn't help Sad
02-14-2008, 05:27 PM
Find
GrayChild Offline
Junior Member

Posts: 19
Threads: 2
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
#4
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

Have you updated your card's drivers and which video card do you use?

Have you tried this hotfix?
http://support.frictionalgames.com/entry/70/
02-14-2008, 05:27 PM
Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,093
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#5
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

Have you tried loading a game from before the point where it started to lag? It could be that something really odd happened that time and replaying from an earlier save could solve it.
02-14-2008, 05:29 PM
Website Find
str1990 Offline
Junior Member

Posts: 35
Threads: 4
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
#6
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

I will try the fix
And i cant remember when it started. I remember at first there was just a bit of it, then slowly it kept getting worse and worse. And now when the screen flashes the game freezes for around 10 seconds.
02-14-2008, 05:31 PM
Find
str1990 Offline
Junior Member

Posts: 35
Threads: 4
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
#7
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

The fix didnt fix it. And i should correct myself. The frames dont change every 2 seconds. They change every 6-7 seconds Big Grin
02-14-2008, 07:06 PM
Find
str1990 Offline
Junior Member

Posts: 35
Threads: 4
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
#8
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

I noticed that as i get closer to the ending the FPS gets worse and worse Sad
I am stuck because of the FPS Sad
I'm gona cry now Sad
02-14-2008, 07:26 PM
Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,093
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#9
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

hmm, no idea really what it could be. You could try to clear the cache for the game:
go to installation directory/redist/core/cache and delete the files in there.
02-14-2008, 07:29 PM
Website Find
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,634
Threads: 184
Joined: Apr 2006
Reputation: 68
#10
Solved: 6 Years, 9 Months, 1 Week ago RE: Unplayable

Update your video card drivers and check so your graphics card is not overheated. And if you have vista, do not delete the cache.
02-14-2008, 07:47 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)